مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

يكي از امور مهم كه در زمان پايان زندگي مشترك به آن پرداخته مي‌شود موضوع حضانت و سرپرستي فرزند است. گاهي زوجين در خصوص حضانت فرزند با هم توافق مي‌كنند و تصميم لازم را در مفاد طلاق توافقي خود مشخص مي‌كنند. اما در برخي موارد طرفين در مورد حضانت و سرپرستي كودك نمي‌توانند با هم توافق كنند در اين زمان است كه پاي قانون به ميان مي‌آيد و تصميم مقتضي را در اين خصوص مي‌گيرد. دادگاه با بررسي تمام جوانب در خصوص اينكه فرزند نزد چه كسي بايد بماند تصميم مي‌گيرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : حضانت فرزند در طلاق توافقي

تعيين تكليف حضانت طفل در طلاق توافقي

 

 

 

 

تعيين تكليف حضانت فرزند در غير طلاق توافقي توسط  دادگاه

حضانت با ولايت متفاوت است. حضانت صرفا شامل نگهداري و پرورش فرزند است و ناظر بر حمايت و تربيت جسمي و رواني كودك است.

حضانت مانند يك تيغ دو لبه است كه از نظر قانوني حق و تكليف پدر و مادر است. از اين جهت تكليف است كه والدين موظف به سرپرستي از فرزند خود هستند و نمي‌توانند از زير بار اين مسئوليت شانه خالي كنند. از سوي ديگر يك حق است كه قانون براي والدين قائل شده است. هر يك از والدين اين حق را دارند كه فرزند خود را سرپرستي كنند.

قانون وضعيت حضانت را براي فرزند تا هفت سالگي و بعد از آن تا رسيدن به سن بلوغ شرعي مشخص كرده است. در دادگاه نيز بر همين مبنا راي صادر مي‌شود. اما آنچه كه مقدم بر همه چيز است مصحلت كودك است. گاهي ممكن است دادگاه تصميم متفاوتي را كه به مصلحت كودك است بگيرد.

به طور مثال اگرچه تا 7 سالگي كودك مادر در اولويت حضانت است ولي اگر دادگاه بررسي كند و متوجه وجود موانعي در حضانت مادر شود ( به طور مثال فحشا و فساد اخلاقي مادر ) در اين صورت حضانت از مادر گرفته مي‌شود. يا اگر بعد از هفت سالگي براي دادگاه آشكار شود كه پدر صلاحيت حضانت از فرزند را به خاطر اعتياد به مواد يا مشروبات الكلي ندارد باز هم حضانت را به مادر مي‌دهد نه پدر. يعني در اين صورت حتي بعد از بلوغ هم حضانت با مادر خواهد بود.

در مقاله‌اي جداگانه به بررسي كامل موانع حضانت كه موجب سلب حضانت حتي پس از حكم دادگاه و يا با وجود توافق پرداخته‌ايم.

حضانت فرزند قبل از بلوغ

در هنگام طلاق براي تعيين تكليف وضعيت حضانت فرزند دادگاه تصميم مقتضي را مي‌گيرد. بر اساس ماده 1169 قانون مدني در حضانت كودك تا 7 سالگي مادر در اولويت است. در اين امر فرقي ميان دختر و پسر نيست. در اولويت بودن مادر به اين معني است كه در صورتي كه موانع حضانت وجود نداشته باشد دادگاه فرزند را به مادر مي‌سپارد.

نكته: سن بلوغ شرعي در دختران نه سال و در پسرا پانزده سال است.

بعد از گذشت 7 سال تا رسيدن به بلوغ شرعي پدر حضانت فرزندان را به عهده مي‌گيرد. در دختران از 7 سالگي تا نه سالگي و در پسران از هفت تا 15 سالگي يعني همان سن بلوغ شرعي حضانت با پدر است.

حضانت فرزند بعد از بلوغ

در صورتي كه كودك به سن بلوغ برسد ديگر حضانت معنايي ندارد. بعد از بلوغ اين خود فرزند است كه تصميم مي‌گيرد تا با كدام يك از والدين خود زندگي كند. اما بعد از بلوغ موضوع ولايت و قيمومت مطرح مي‌شود. تا رسيدن فرزند به سن قانوني 18 سال، پدر يا جد پدري نسبت به فرزند حق ولايت دارند كه اين متفاوت با حضانت است.

گرفتن حق حضانت فرزند در طلاق توافقي

زماني كه طرفين با توافق از يكديگر جدا مي‌شوند در رابطه با امور مهم مانند مهريه و حضانت فرزند از قبل با هم توافق مي‌كنند. از همين رو در هنگام طلاق توافقي دادگاه در مورد حضانت فرزند دخالت نمي‌كند و حضانت بر اساس توافق طرفين مشخص مي‌شود. در طلاق توافقي با اينكه حضانت طبق توافق طرفين است اما بايد تصميم بر اساس منافع و مصلحت فرزند باشد. اگر اين توافق بر خلاف مصلحت كودك باشد دادگاه مي‌تواند توافق را نپذيرد و تصميمي كه به صلاح كودك است اتخاذ كند.

هر زمان كه موانع حضانت براي والدين به وجود بيايد حتي بعد از صدور راي نهايي در خصوص حضانت طرف مقابل مي‌تواند مدارك خود را ارائه دهد و بر خلاف توافق حضانت فرزند را بگيرد.

اين توافق مي‌تواند حتي بر خلاف قانون باشد. به طور مثال اگرچه تا قبل از 7 سالگي مادر اولويت دارد اما زوجين مي‌توانند حضانت فرزند را حتي تا قبل از 7 سالگي به پدر اختصاص دهند. يا مي‌توانند بر خلاف قانون حضانت را بعد از 7 سال تا رسيدن به سن بلوغ باز هم به مادر بدهند.

 سوالات متداول

مادر تا چند سالگي حق حضانت فرزند را دارد ؟

تا سن 7 سالگي فرزند حضانت با مادر است.

در طلاق توافقي حضانت فرزند با چه كسي است ؟

بر اساس توافق طرفين در مورد حضانت تصميم گرفته مي‌شود.

حضانت بر فرزند تا چند سالگي است ؟

تا رسيدن به سن بلوغ شرعي والدين در مورد حضانت فرزند تصميم مي‌گيرند. بعد از بلوغ شرعي خود فرزند تصميم مي‌گيرد با كدام والد خود زندگي كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند در طلاق توافقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : حضانت فرزند در طلاق توافقي

امتیاز:
بازدید: 23
برچسب:
:
[ 1399/8/17  ] [ ۰۸ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب